Маранафа
 БИБЛИЯ  НОВОСТИ  БИБЛИОТЕКА  СЛОВАРЬ  ГАЛЕРЕЯ  МУЗЫКА  ТЕАТР  ОТКРЫТКИ  КУХНЯ  РЕЙТИНГ  КАТАЛОГ  ФОРУМ   ЧАТ  ЗНАКОМСТВА
Христианские новости и новости религий со всего мира.


Ежедневный дайджест новостей на Ваш e-mail:

10.09.2008 10:42:23

Міжнародна науково-практична конференція «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду»

28-29 листопада 2008 р. м. Острог, Рівненської обл. Організатори:Національний університет «Острозька академія», Інститут проблем походження і розвитку Всесвіту і життя, Всеукраїнська громадська організація «Духовність та благополуччя», Духовна Академія «Міжнародний центр християнського лідерства», Всеукраїнська громадська організація «Союз християнського відродження України».

Перша Міжнародна науково-практична конференція «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду» має намір відреагувати на найбільші проблеми науки, освіти та суспільства. Найбільшими проблемами сучасної науки є методологічні проблеми, сучасної освіти — проблеми рівноправності світоглядів, сучасної людини і суспільства — проблеми сенсу життя.

На конференції будуть присутні науковці з України (КНУ ім. Т. Шевченка, НПУ ім. М. Драгоманова, Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, Інституту ядерних досліджень НАНУ, Інституту теоретичної фізики НАНУ, Українського католицького університету, Інституту філософії НАНУ та ін.), з Росії, США, Великої Британії, Німеччини та інших країн.

Запрошені науковці з провідних галузей природничої, гуманітарної та теологічної наук, філософи, працівники освіти, культури та інших сфер, молоді науковці, аспіранти та студенти.

СЕКЦІЇ:
Секція №1. «Загально-методологічні та філософські аспекти парадигми Творення в науці»
Секція №2. «Методологічні проблеми природничих наук»
Секція №3. «Методологічні проблеми гуманітарних наук»
Секція №4. «Духовне відродження людини і суспільства: освіта, ЗМІ, громадські та релігійні організації»

Зазначені далі та подібні їм проблеми розглядатимуться на конференції:

Секція №1. «Загально - методологічні та філософські аспекти парадигми Творення в науці»

• Причини методологічної кризи сучасної науки, її прояви.
• Неспроможність сучасної науки попереджати екологічні, гуманітарні та інші катастрофи, а також прогнозувати хід світової історії.
• Природно-історичні, метафізичні, етичні аспекти формування нової наукової методології в контексті парадигми Творення. 
• Поняття, види та роль світогляду в науці. Проблеми синтезу різних світоглядних систем з наукою.

Секція №2. «Методологічні проблеми природничих наук»

• Проблема домінування в сучасній природничій науці матеріалістичного (натуралістичного, атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, альтернативи.
• Поняття: інтелект, інформація, живе, створене, самоорганізоване, матерія, Розумний Задум, програма, призначення, ціль тощо в рамках парадигми Творення у природничих науках.
• Проблема походження та розвитку живого й неживого світів з позицій парадигми Творення. Взаємозв’язок між Творенням та еволюцією.
• Наукова картина світу в рамках парадигми Творення.
• Закони походження й перенесення інформації та інтелекту. Людина як творець: межі контролю людини над природою, створення нових організмів.

Секція №3 «Методологічні проблеми гуманітарних наук»

• Проблема домінування в сучасній гуманітарній науці матеріалістичного (натуралістичного, атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, альтернативи.

• Сотворіння людини і її природи Богом як висхідний принцип розуміння людини, людських спільнот і світової історії.

• Проблема походження та розвитку духовного людського життя та суспільства з позицій парадигми Творення. Взаємозв’язок між кремаційною та еволюційною концепціями.

• Свобода і відповідальність людини і людських спільнот як прояв їхньої духовності та закономірності формування на цій основі особистості, суспільства та держави.

• Смисл існування як наукова категорія в гуманітарних науках. Права людини і людських спільнот, їхня взаємообумовленість і реалізація в цьому контексті.

• Предмет, призначення і проблемне поле гуманітарних наук в рамках парадигми Творення
• Докази особистісності Творця. 

Секція №4 «Духовне відродження людини»

• Християнські основи Євроатлантичної цивілізації: їхній зміст, утвердження, історичні метаморфози, сучасний стан і проблеми.
• Християнські корені української духовності, її місце в Європейській цивілізації.
• Домінування в державній системі освіти в Україні матеріалістичного (атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, шляхи приведення у відповідність до Конституції України.
• Поєднання ідеалу наукових знань з формуванням вищого сенсу життя як головний принцип освіти і мета співпраці державних, громадських і релігійних організацій у сфері виховання людини і духовного відродження України.
• Проблема переборення практики відвертої маніпуляції з боку ЗМІ у сфері життєвих орієнтирів і смислу існування.

ОРГАНІЗАЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ
Для участі необхідно надіслати тези своєї доповіді (до 5 тис. знаків з пробілами) та дату і час прибуття в Оргкомітет поштою або на е-mail.
1) поштою до 10.10.2008 р.:
Оргкомітет конференції «Парадигма Творення...»
вул. Семінарська, 2
м. Остріг,
обл. Рівненська
35800
2) на e-mail до 15.10.2008 р.:
,

Формат тез: шрифт АгіаІ, розмір 11, інтервал між рядками 1.5 , поля 2 см з усіх боків.
Допускається до 2 доповідей від 1 учасника (але пу¬блікується тільки одна з них).

Усна доповідь: до 15 хв., обговорення до 5 хв.
Стендова доповідь: постер до 125x80 см2.
Після прийняття тез оргкомітетом автор запрошується до участі (ел. або звичайним листом). Під час конфе¬ренції або одразу ж після автор має надати повну допо¬відь в ел. вигляді для друку у збірці.
Реєстраційний збір 50 грн. Проживання та харчуван¬ня учасникам конференції безкоштовне. Робочі мови: українська, російська, англійська.

Їхати: залізницею до ст. „Кривин” або ст. „Острог”, далі маршруткою до м. Острог до Національного університету „Острозька академія”.
З автовокзалу м.Рівного до м. Острога маршрутним таксі Рівне-Острог

Початок реєстрації: за годину до відкриття.
Відкриття конф.: п’ятниця, 28.11.2008 р., 11:00.
Закриття конф.: субота, 29.11.2008 р., 19:00.
Тел.: 8-067-7794705 (декан, д-р пед. наук Василь Миколайович Жуковський), 8-063-4451893

Учені схиляються до розумного задуму у всесвіті

Пол Девіс, відомий астрофізик:
«Я бачу для себе могутнє свідчення існування чогось, що продовжується за всім цим… Здається, начебто хтось тонко підібрав параметри природи, Щоб всесвіт став можливим… Відчуття задуму величезне. … Закони [фізики] виглядають продуктом надзвичайно геніального конструювання… Всесвіт мусить мати ціль».

Макс Планк, нобелівський лауреат з фізики:
«… І релігія, і природознавство потребують віри в Бога. При цьому для релігії Бог стоїть на початку кожного розмірковування, а для природознавства — наприкінці… Найбезпосереднішим доказом сумісності релігії і природознавства є той історичний факт, що глибокою релігійністю були просякнуті якраз найбільші природодослідники усіх часів — Кеплер, Ньютон, Ляйбніц…».

Вернер фон Браун, засновник ракетобудування:
«Мені настільки важко зрозуміти вченого, який не визнає присутність вищої раціональності за буттям Всесвіту, як і теолога, який не визнає досягнень науки».

Мішель Жерар, відомий біолог:
«...Закони фізики кажуть нам: Обов’язково мусить існувати розумний задум, неодмінно існує Творець, Творець який упорядкував інформацію. Це пояснення є найбільш науковим з усіх наявних на сьогодні».

Арно Пензіас, нобелівський лауреат з фізики:
«Астрономія веде нас до унікальної події, до Всесвіту, створеному з нічого, з дуже делікатним балансом, при якому існують точно такі умови, які потрібні для можливості існування життя, — до Всесвіту, що має план у своїй основні (який можна було б назвати ‘надприродним’ ) ».

Юпій Алтухов, академік РАН, відомий генетик
«Складність, комплексність та саморегуляція у світі живого є таким, що неминуче доходиш висновку про наявність Плану, а отже, місця для випадковості не залишається… Віра й об’єктивне наукове знання не суперечать одне одному».

Володимир Фортов, віце-президент РАН
«Факти, накопичені останнім часом різними науковими дисциплінами, ставлять під сумнів здавалося б непорушні теорії минулого, як от Дарвінізм, теорія самозародження життя на Землі, загальноприйняте нарахування геологічних епох…».

Читать еще: International Scientific-practical Conference “Creation Paradigm in Modern Science: on the Road to an Integrated World View”

Источник:

НХМ

Архив новостей

Облако тегов:
проблеми творення парадигми людини секція суспільства освіти сучасної фізики проблема існування світогляду причини гуманітарних «методологічні substring відродження всесвіту походження document unescape конференції людських рамках наслідки відомий атеїстичного спільнот закони творець аспекти науковці методологічні сучасній розвитку україни університету домінування природничих острог інституту матеріалістичного парадигми творення «методологічні проблеми причини наслідки рамках парадигми світогляду причини людських спільнот атеїстичного світогляду наслідки альтернативи натуралістичного атеїстичного закони фізики позицій парадигми проблема походження нобелівський лауреат проблема домінування філософські аспекти «загально методологічні «парадигма творення громадська організація аспекти парадигми проблеми природничих всеукраїнська громадська світової історії «духовне відродження проблеми гуманітарних матеріалістичного натуралістичного світогляду причини наслідки атеїстичного світогляду причини рамках парадигми творення причини наслідки альтернативи позицій парадигми творення document write unescape else document write натуралістичного атеїстичного світогляду матеріалістичного натуралістичного атеїстичного «методологічні проблеми природничих аспекти парадигми творення філософські аспекти парадигми проблеми природничих наук» «методологічні проблеми гуманітарних науці матеріалістичного натуралістичного проблеми гуманітарних наук» всеукраїнська громадська організація

Наши ноги стояли во вратах твоих, Иерусалим


Паломническая поездка в Землю Обетованную, организованная Христианским центром «Фавор», была многообещающей с самого начала. Ведь программа тура была хорошо продумана и крайне насы...>>

Исследование: Половина взрослых американцев молятся ежедневно


США остаются очень религиозной страной с самыми побожными жителями среди богатых стран так называемого Запада, Об этом сообщает ВО СВЕТЕ со ссылкой на УНИАН. К т...>>

Иерусалимская конференция “Будущее Израиля в свете Откровения”


Писание даёт ясные обетования относительно будущего Израиля и Божьего плана спасения евреев. Пророки в мельчайших деталях предсказывали их второе рассеяние по миру и последующее во...>>

Что подарить на Новый Год папе (р)


Отправляясь на новогодние праздники к родителям — мы, конечно же, хотим порадовать их приятными подарками. И не всегда хватает идей, чтобы всем придумать что-то интересное. Наприме...>>

В Москве суд запретил христианам молиться в своей квартире


29 января Останкинский районный суд города Москва (Россия) запретил группе христиан молиться в коммунальной квартире. Об этом рассказал адвокат Константин Андреев на своей странице...>>

Как создать интернет-магазин: особенности, сложности и советы (р)


Современный бизнес обязан переходить в интернет, если он хочет не только остаться на рынке, но и развиваться, масштабироваться и совершенствоваться. Для этого необходимо разработат...>>

Ігор Плохой: «Сформувати соціальну доктрину церкви повинні богослови. Активісти допоможуть” (Ч. 2)


Друга частина бесіди журналіста Гната Меренкова з пастором, капеланом, учасником руху “Всі разом!” Ігорем Плохим. Тут йдеться про християнський традиціоналізм і проблематику ЛГБТ. ...>>